http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 11 juni 2017

Zondag 11 juni 2017
Ontwaken in Donegal, Ierland
KM
GPS 54.651540, -8.113354

Een vakantiezondag om snel te vergeten. Aan de andere kant is het zo’n dag dat je wakker wordt, naar buiten kijkt en dan denkt ik blijf mooi de hele dag in bed liggen met een goed boek erbij.
Wij doen het niet de héle dag maar wel op zijn zondags; een uurtje of wat langer dus.

Het regent niet gewoon, ook niet met de zogenaamde bakken uit de hemel, maar mede door de wind lijkt het alsof iemand met een enorme hogedrukdouchekop staat te spuiten.
Omdat het weer echt het dieptepunt van deze vakantie lijkt te gaan worden bouwen we een relaxdag in. We blijven hier. Ook voor verder rijden is het veel te slecht.

We zien het leed aan ...
van honderden (bus)toeristen die gedropt worden op de Bus-P naast ons. Mensen in regenjassen met capuchons en met regenbroeken die de stad Donegal gaan bezichtigen. Ja, als het vandaag toevallig op het programma staat van je georganiseerde tour door Ierland dan moet je wel.
Weer om het oude historische kerkhof met de vervallen en verzakte grafstenen hier 50 meter verderop te gaan bezoeken, dat is het. Een mooie setting voor een hele enge zombiesfilm.
Nee, nog erger, weer voor warme chocomel. De zoveelste keer deze vakantie. En weer voor port met een kaasje. Gelukkig zijn we overal op voorbereid en zijn we net een klein hotel.


Het enige waar we ons wat zorgen over maken is de hoeveelheid energie/stroom die we nog tot onze beschikking hebben. We hebben dan wel een zonnepaneel maar dat doet niet veel met dit weer. Je kunt zelfs niet van daglicht spreken, meer van een vorm van schemer.
Maar ondertussen moeten wel de laptop, telefoons en tablets worden opgeladen. Kijk, dat is dan weer een voordeel van een ouderwets boek.
En dan hebben we af en toe ook de tv aan, de radio, en de kachel.  KACHEL!
Die brandt dan wel op gas, maar de ventilator moet de warme lucht wel rondblazen, en dat kost ook stroom.

Ik laat zelfs twee keer deze dag de motor een kwartiertje lopen om de accu’s wat bij te vullen. Gelukkig voor de buurman ligt er een stille drieliter onder onze motorkap. De buurman zal er trouwens niet zo veel van horen met de regen en de wind op het dak.

Dus van de ene kant een klotedag, van de andere kant wel ff lekker relaxen.


Dat was het eigenlijk wel.

Zondag 11 juni 2017
Overnachten in Donegal, Ierland
KM 90906
GPS 54.651540, -8.113354

STREETVIEW (aanklikken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten