http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 21 mei 2017

Zondag 21 mei 2017
Ontwaken op 50 meter afstand van de vuurtoren van Hook Head, Ierland
KM 59284
GPS N52 07 27.2   W6 55 50.3 (
52.12422 -6.93064)

Zondag=rustdag, volgens de Rooms-Katholieke kerk. Daar houden we ons dan maar aan.
We willen nog genoeg zien van Ierland, maar aan de andere kant kunnen we toch niet alles zien in ons leven, en gaan we vandaag heerlijk relaxen. Dat betekent in ieder geval utslapen en heerlijk rustig ontbijten met gekookte eitjes en van alles.

Dat het zondag is is wel te merken want al snel rijdt het hier vol met toch wel voornamelijk Ierse auto’s. Ook voor hen is de vuurtoren blijkbaar een bezienswaardigheid. Daarnaast is de zee hier, die zijn golven stuk laat lopen op de woeste rotsen ook ...
de moeite waard om een blik waardig te gunnen.


Het weer is prima. Als we er nu voor mochten tekenen zouden we dat waarschijnlijk doen. Een graad of zestien, windje vier tot vijf, en mooie wolkenluchten met zelfs nog veel blauw op de achtergrond.
En bovenal droog!

We trekken de stevige wandelschoenen en de winddichte jacks aan en maken een korte wandeling om de vuurtoren en langs de grillige kustlijn. Welke kant je ook opkijkt, alles is een plaatje. Voor wie heel veel van de vuurtoren wil weten die zoeke het op: Hook Head Lighthouse, Ireland.
Het meest opvallende is waarschijnlijk dat het de oudste, nog werkende vuurtoren ter wereld is. Meer dan 800 jaar. Toch wel heel bijzonder vinden wij.
Typische toeristenfoto
Ook maar ff een stukje geroeid



Zo bijzonder dat we er nog maar een overnachting aan spenderen. Lekker een dagje relaxen. De rest van de dag lezen ze wat, schrijven we wat, borrelen we wat, probeer ik wat inhoud voor de blog te maken, en staren we ons bij vlagen stuk op de zee in de hoop wat walvissen en/of dolfijnen te spotten, wat volgens de informatie hier bij de vuurtoren een grote kans van slagen zou kunnen hebben.
Waar we óók naar staren zijn de Ieren die hier voorbijlopen. Ik meen nu al de typische trekken van Ierse vrouwengezichten te herkennen. Ik kan er nog niet echt de vinger op leggen wat het is, over vier weken waarschijnlijk wel.
Er bestaat natuurlijk al langer gezichtherkennings-software, en ik ben eigenlijk best wel benieuwd of daarmee ook in grote lijnen een bepaalde afkomst mee te herkennen is. We kennen natuurlijk allemaal de typische gezichten van Mongolen, Chinezen, Eskimo’s enzovoorts, maar ik vraag me af of dat ook in de software ingebouwd zou kunnen zijn/worden.
Zomaar wat afdwalend gemijmer, maar thuis zoek ik dat eens uit.

Tot zover weer.
Groeten van ons.

Zondag 21 mei 2017
Overnachten op 50 meter afstand van de vuurtoren van Hook Head, Ierland
KM 59284
GPS N52 07 27.2   W6 55 50.3 (52.12422 -6.93064)
STREETVIEW (aanklikken)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten