http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 24 mei 2017

Woensdag 24 mei 2017
Ontwaken op de P vlakbij Jameson, Midleton
KM 59514
GPS N51 54 48.6  W8 10 10.3 (51.91350 -8.16953)


Om 08:00 uur vertrekken we. Ontbijten doen we straks ergens onderweg wel.
We lozen de vuilwatertank en de toiletcassete in het putje midden op de P (staat aangegeven), en vullen onze schoonwatertank tot de volledige 100 liter bij de kraan links van het publieke toilet.

Ons doel vandaag ligt bij Mizen Head, de meest zuid-westelijke punt van Ierland. Daar is een leuke wandeling naar het signaal station en er mag overnacht worden op de ruime P.

Bij Cork neem ik op een van de tientallen rotondes een verkeerde afslag, en vervolgens komen we in de buitenwijken van de stad terecht. Gelukkig ...

leidt onze iGO er ons feilloos uit.

De wegen zijn vandaag bij vlagen Godsgruwelijk slecht. In Griekenland is het nog beter gesteld. Wat  hebben wij het in Nederland goed. Ok, we betalen een hoop belasting maar dan heb je ook wat. Van alle landen waar ik heb gereden vind ik Nederland nog altijd het beste wegennet hebben.
Alleen jammer dat wij als Nederlanders dat allemaal zelf moeten betalen en dat er geen tolsysteem is voor buitenlanders. Op zijn minst de buitenlanders uit landen waar wij ook tol moeten betalen.
Het verwachte slechte wegdek was een van de redenen dat ik bewust de winterbanden met ruim 9mm profiel onder de bus heb laten liggen. Dat is toch wat comfortabeler rijden. Met uitzondering van af en toe een klein stukje snelweg rijden we hier ook niet hard. Heel heet zal het waarschijnlijk ook niet worden, en op de onverharde stukken waar we wel eens terecht zullen komen heb ik ook nog meer grip.


En bijna echt winters wordt het zowaar als we in de buurt van onze bestemming Mizen Head komen. Een dichte tot zeer dichte mist en een temperatuur van ongeveer 10 graden begroeten ons. We hebben hier een bezichtiging van het Mizen Head Signal Station bedacht, maar er is nu nog geen 50 meter zicht. We gokken erop dat het morgenochtend beter zal zijn en brengen de rest van de dag door met van alles en nog wat in de bus. Als er af en toe een iets helderder moment komt, en we iets van de zee kunnen zien, speuren we met de verrekijker naar iets van dolfijnen en walvissen, want de kans dat we die hier zullen zien moet heel groot zijn. Maar waarschijnlijk blijven die met dit weer ook binnen. Dan houden we het maar bij onze buurkoeien.

Tot morgen.

Woensdag 24 mei 2017
Overnachten bij Mizen Head Station
KM 59667
GPS N51 27 06.5  W9 48 35.5 / 51.451904, -9.809859
STREETVIEW (aanklikken)
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten