http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

woensdag 31 mei 2017

Woensdag 31 mei 2017
Ontwaken bij het Ventry strand, Ierland
KM 60033
GPS N52 07 17.5  W10 22 37.6

Woensdag, wasdag. De Tupperware Wonder(was)emmers komen voor de dag om wat klein spul te wassen.
Omdat het internet via het kaartje van ‘Three’ het hier heel goed doet kan ik ook met een redelijke uploadsnelheid een aantal dagen aan tekst en foto’s op onze blog plaatsen. De foto’s vreten natuurlijk de meeste tijd en MB’s.

We zullen eens zien hoe snel het voor de rest opschiet vandaag. Eerst rijden we nog 10 minuten terug naar de Public Toilets bij het Caravanpark waar we eergisteren onze watertank vulden en toiletcassette loosden. Voor die mogelijkheid willen we wel 20 minuten extra rijden.

Daarna volgen we ...
de Slea Head Drive, de R559. Een mooie route waar de Kerry Ring het niet bij haalt (vinden wij).
Onderweg passeren we het een en ander aan - naar het lijkt - Keltische oudheden, maar daar zijn wij niet zo in geïnteresseerd. Ook ‘pet sheep’ en ‘pet lamb’ komen we regelmatig tegen onderweg. Maar een lammetje als huisdier lijkt me ook niks. Het enige lam wat ik leuk vind is een lam op mijn bord. 
Zo, nou heb ik een stuk minder vrienden waarschijnlijk.
Af en toe maken we een halt op een van de mooie stranden en baaien onderweg, waarvan een aantal zeker geschikt is als overnachtingsplaats. Ik zal later nog wat coördinaten toevoegen.



Onderweg op een van de P's.
Zou die meeuw die fluit nou mooi vinden
of ook een graantje willen meepikken?
Wat een prachtig strandzand. Dat zou je toch zo in de hal op de vloer storten?
Het wordt weer eens tijd voor een wandeling. Op ditzelfde Dingle-schiereiland ligt de Mount Brandon, met 952 meter de op een na hoogste berg van Ierland. En die willen we morgen bestijgen. Vanuit de verte zien we de Brandon al liggen, althans, het onderste deel. Als we bijna bij de Brandon zijn hebben we vanaf Ventry nog steeds geen tankstation gezien. En daar had ik eigenlijk toch wel op gerekend. Ze gooien je hier dood met tankstations maar nu net even niet. De tank is dan nog wel niet leeg, maar komt in de buurt van de reserve. Ja, niet zo slim van mij, die normaal bij hooguit 2/3 leeg gaat tanken. We steken dus toch eerst maar even 10 minuten dwars naar beneden naar Dingle om te tanken. En dan weer terug om uiteindelijk het laatste stuk via een single track road op een P (bijna) onderaan de Mount Brandon te komen, op een hoogte van ongeveer 160 meter. Dat worden morgen dus bijna 800 meters klimmen. Maar de route schijnt redelijk makkelijk te zijn.

We staan nu op een plek met een geweldig uitzicht. Opzij ontelbare schapen en lammetjes die hier een paradijs lijken te hebben op de uitgestrekte berghelling, v
óór ons in de verte de zee, ook voor ons één schaap wat over de dam is en op de weg zich af lijkt te vragen ‘hoe kom ik hier nu weer weg’, en achter ons de Mount Brandon die zijn hoofd echter nog steeds verschuilt voor ons. Hopelijk is het morgen anders.


See you


Woensdag 31 mei 2017
Overnachten op een P aan de (bijna) voet van de Mount Brandon, Ierland
KM 60096
GPS N52 12 53.2  W10 17 31.5  //  52.214791, -10.292083


Geen opmerkingen:

Een reactie posten