http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zaterdag 17 juni 2017

Zaterdag 17 juni 2017
Ontwaken in Skerries, Ierland
KM 61498
GPS 53.57863, -6.10486

We weten niet wat we meemaken; het is het mooiste weer van de wereld. Onze laatste dag in Ierland. Alle andere dagen dat de zon scheen (waren er niet veel) als we wakker werden, dienden de donkere wolken zich al heel snel weer aan maar nu is het anders. Nu is het echt strakblauw en geen wolkje aan de lucht.
Het is zo warm dat we het dakluik vol openen en het dekbed van ons af moeten slaan.

Eenmaal uit het bed maken we ook de grote schuifdeur open en zien we het leuke kustdorpje Skerries (https://nl.wikipedia.org/wiki/Skerries) volop tot leven komen. Er zijn al veel joggers en wandelaars onderweg op het wandelpad voor ons, en zelfs de eerste strandgasten lopen met de voeten door het zeewater.
De Ieren moeten zelf ...
ook niet weten wat ze meemaken.

We zeggen tegen elkaar iets wat we geloof ik slechts een keer eerder deze vakantie gezegd hebben: ‘Korte broek aan?’ ‘Rokje aan?’
Heel fijn hoor, precies op de laatste dag van vier weken Ierland mooi weer voor ons. VIER weken! Ik wrijf het er zelf maar in.
Afijn, het worden de korte broek en het rokje.

We hebben gisterenavond nog gegoogeld op een bakery in het dorp. Monique gaat op pad terwijl ik de eitjes kook. Uiteindelijk blijkt de bakery een soort van lunchroom te zijn, en komt Monique met een zak broodjes, krentenbollen en scones van een kleine supermarkt iets verderop.
Terwijl we ontbijten stroomt de P helemaal vol met voornamelijk strandgangers. De P-vakken zijn hier niet al te breed dus we komen strak ingebouwd te staan.

Mijn zus Ria is jarig. Die bellen we dus maar even. Vier-en-zeventig is ze geworden. Ook dat wrijven we er maar even in na ons ‘Lang zal ze leven’ gezang over de telefoon.

Na het ontbijt gaat Monique in de zon nog wat zitten lezen op een van de bankjes op de groenstrook voor ons, terwijl ik probeer onze blog te updaten, wat bijna onbegonnen werk is want ik loop ruim een week achter.


Rond twaalven vertrekken we voor het laatste stukje Ierland naar de haven van Dublin. Dublin Port dus. We nemen de ‘Toll Free’ route. Het is nog even opletten dat we niet per ongeluk de toltunnel inrijden, maar onze iGo navigatie geeft het op tijd aan.
Voor de rest is de route naar de ferryhaven – en Stena Line - duidelijk aangegeven. Het inchecken verloopt op zijn Engels/Iers zeer gedisciplineerd.
Onze reis naar Holyhead (Engeland) zal ongeveer 3 uren gaan duren. Op de boot ontdekken we een prima verblijfsruimte die we op de heenreis niet gezien hadden: de ‘Ssssttttt…. Quiet room’.
Lekker gekoeld en inderdaad rustig.

Als we vertrekken ga ik even naar het achterdek om toch nog maar een plaatje van Dublin te hebben. De rest van de reis lezen en schrijven we wat in de stilteruimte.

Goed 18:00 uur komen we in de haven van Holyhead aan. We hadden in de Gus O’Connor’s Pub in Doolin enkele tips gekregen van een Nieuw-Zeeland’s/Engels stel voor overnachtingsplaatsen voor de camper, maar het blijken nu allemaal plekken met een hoogtebalk te zijn. We staan ook nog even een parkeerplek van een klein lokaal ziekenhuis af te tasten, maar het barst er van de muggen.
Uiteindelijk komen we weer dichtbij de haven uit, bij de Holyhead Sailing Club. Er staan op de P tussen de auto’s ook enkele campers geparkeerd, waarschijnlijk van zeilers. We gokken maar dat onze overnachting getolereerd wordt.

CAMPERAARSTIP: meteen vanaf de ferry rechts aanhouden. Victoriaroad (A5154). Die maakt na enkele honderden meters een bocht naar links, wordt dan de Prince of Wales Road, en gaat over in de Beach Road. Bijna aan het einde van de Beach Road zie je aan de rechterkant de Holyhead Sailing Club. Meteen links na de afslag naar de club is er aan de linkerkant een P. Maar eigenlijk kun je aan de rechterkant van de hele Beach Road parkeren, en mogelijk we overnachten.

Monique maakt met het restant van de Chips van gisteren nog een heerlijk eenpansaardappelroerbakmaal (jaja), en later borrelen we op onze laatste dag Ierland.
Morgen hebben we een lange rit voor de boeg van Holyhead naar Harwich.

Goodnight

Zaterdag 17 juni 2017
Overnachten in Holyhead, Engeland
KM 61555
GPS   // 53.317723, -4.641636
STREETVIEW (aanklikken)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten